Wat zou jij doen?

Eergisteren vroeg ik aan Giovanni: “wat zou je overmorgen doen als je wist dat het je laatste dag op aarde zou zijn en je ons grondstuk niet mocht verlaten?”. Moeilijke vraag !? Hij vroeg me: “Wat zou jij doen?”.

Wat zou ik doen? We leven vaak ons leven alsof onze dagen gegarandeerd zijn, alsof er altijd een morgen is.  Ik zou een klein stukje van ons grondstuk beginnen te veranderen in een plek waar we kunnen ontspannen na een dag werken. Een plek waar we genietend van een mok thee. Een plek waar we in het voorjaar de geur van freesia’s kunnen ruiken. Een plek waar we tijdens de zomerdagen kunnen genieten van de zonsondergang. Een plek om niets te doen!

Onze toekomstige plek om lekker te niksen!

Maar waarom zou ik beginnen met al dat werk, wetende dat ik niet van deze plek zou kunnen genieten? Sterker nog, ik zou het zelfs niet eens afkrijgen omdat het meer dan een dag werk is. Het antwoord is simpel: ik zou hopen dat het niet mijn laatste dag zou zijn, ik zou hopen dat ik nog een andere dag zou hebben. Een dag waarop ik de gelegenheid zou hebben krijgen om door te gaan met wat ik was begonnen, zodat Giovanni en ik een buitenplaats zouden hebben om lekker te niksen 🙂 !

De vraag is nu, zal vandaag mijn laatste dag zijn? Of stel ik mijn idee uit en zeg ik tegen mezelf dat ik volgende week zal beginnen met het bouwen van onze buitenplaats omdat er altijd een morgen zal zijn?

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *